Toeren

Roadbook-tour Rondje Utrecht

Voor de Motorbeurs, ja dan zetten we allemaal massaal koers naar het hart van ons land. Maar komt het gewoon op een leuk toertje rijden aan, dan staat Utrecht en omgeving niet bepaald op het netvlies van de gemiddelde motorrijder. Komt nu verandering in, we rijden namelijk een rondje om Utrèg!

En dat rondje begint op een vrij bekende plek. Iedereen die op de A1 rijdt, heeft het beginpunt van deze roadbook-tour wel eens gezien: Hotel De Witte Bergen bij Eemnes. De route loopt direct door een heerlijk landelijke omgeving met veel grote huizen en kastelen, onder meer Groeneveld en Hooge Vuursche, én niet te vergeten de residentie van Prinses Beatrix: kasteel Drakensteyn. Het eerste MotoPlusPunt vind je in Beusichem, en wel ’t Veerhhuys.
Aan de rand van Utrecht, in Harmelen om exact te zijn, bevindt zich vervolgens het tweede MotoPlusPunt van vandaag, Kortjak. Nadat je in Weesp nog langs Fort Ossenmarkt (onderdeel van de Hollandse Waterlinie) bent gereden, eindigt de route aan de Herengracht in Muiden, waar diverse horecagelegenheden zijn om de dag prettig af te sluiten.

Beginpunt: Hotel De Witte Bergen, Rijksweg 2, Eemnes (Laren)
MotoPlusPunt 1: Hotel restaurant ’t Veerhuys, Veerweg 7, Beusichem
MotoPlusPunt 2: Restaurant Kortjak, Breudijk 60, Harmelen
Eindpunt: Herengracht, Muiden

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland Utrecht
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-