Toeren

Roadbook-tour Rivieren en bossen, Nederland

Gezien de titel van deze roadbook-tour zal het je niet verbazen: op deze met 170 kilometer behoorlijk lange toerrit rond Arnhem en Apeldoorn krijg je veel groen en blauw voor de kiezen. Een prachtige afwisselende route die door diverse verschillende landschappen voert.

De route begint bij het ‘fastfood corner’ en Shell tankstation aan de Rietgraaf in Oosterhout, onder de rook van Arnhem. Het eerste stuk voert door de Betuwe en langs de Waal, met vergezichten over de uiterwaarden en dijkweggetjes die daarbij horen. In een gebied met zoveel water kan een pontje natuurlijk niet ontbreken, en die krijg je bij Pannerden. Dan dient de Achterhoek zich aan, waar je ook het eerste MotoPlusPunt van de route vindt: het Wapen van Baak in – jawel – Baak.

Aansluitend gaat het onder meer door de IJsselvallei, op een mooie plek in dit gebied staat De Kribbe, het tweede MotoPlusPunt van vandaag. Het is hier prima toeven voor koffie, want ze bakken hun eigen taarten. Het eindpunt is vlakbij het Sportcentrum Papendal. Dit centrum voor de topsport is gewoon openbaar toegankelijk, ook als je geen topsporter bent.

Start: Shell Heinz Park, Oosterhout
MotoPlusPunt 1: Het Wapen van Baak, Baak
MotoPlusPunt 2: De Kribbe, Wilp
Eindpunt: Van der Valk Hotel Arnhem, Arnhem

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Gelderland Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-