Toeren

Roadbook-tour Aspergerit

‘Asperges schillen en het onderstuk verwijderen, pan water aan de kook brengen, de asperges in de pan doen en het water opnieuw aan de kook brengen en vijf minuten laten koken. Het gas uitdraaien en de met de deksel op de pan 15 tot 20 minuten ( afhankelijk van de dikte van de asperges) wachten. Ondertussen een eitje koken. Dan de asperges afgieten, asperges in plakjes ham rollen, een gekookt eitje en/of eventueel een aspergesaus erover, gekookte aardappeltjes erbij en smullen maar.’

Nee, niet bang zijn dat MotoPlus opeens de culinaire hoek induikt, maar zo hebben wij de verse asperges het liefst: eenvoudig, maar erg lekker en bovendien gezond. En verse asperges halen bij een teler, dat is een mooi ritje op de motor! Om het nuttige met het aangename te combineren, heeft MotoPlus er een mooie route door Noord Limburg van gemaakt.
Door de kou in het voorjaar is het aspergeseizoen wat later op gang gekomen, maar inmiddels worden er volop asperges gestoken. Het aspergeseizoen loopt tot 24 juni – St. Jan – en is dan ook echt afgelopen om de planten rust te geven voor het volgende seizoen. Onze ‘Aspergerit’ begint bij Cafe-restaurant Jagershof in Siebengewald. Na een stuk door Duitsland – langs vliegveld Weeze – komen we in de omgeving van Arcen Nederland weer in en steken bij Broekhuizen met de veerpont de Maas over. Door het Broekhuizerbroek en Hoogbroek gaan we richting Lottum en zo komen we in Grubbenvorst, waar elk jaar in het voorjaar een motorzegening plaats vind. Door de Blerickse Heide en Maasbree komen we in Baarlo op de Napoleonsbaanzuid, nog steeds een erg drukke weg. Langs Helden, door Egchel en Beringe bereiken we Sevenum. Net voor Grubbenvorst draaien we naar links, richting Melderslo. Verder richting Tienray en terug richting Horst naar Castenray. Om de Maas weer over te steken rijden we naar Blitterswijck en Wansum en vervolgen de weg richting Well, waar we rechts gaan en door het natuurgebied Bosscherheide rijden. Over de Ceresweg en langs Boswachterij Gemeente Bergen, Eendenmeer en Eckeltse Bergen komen we weer in Siebengewald. Daar kopen we vervolgens bij de familie Ingenbleek aan de Augustinusweg een topkoffer vol heerlijke asperges, die we straks thuis meteen in de pan gooien. Eet smakelijk!

De complete route – als routebeschrijving op papier, als nauwkeurige kaart of als digitaal bestand voor in de Tom Tom of Garmin is hieronder te downloaden. Veel rijplezier. En eet smakelijk!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Limburg Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-