Toeren

Roadbook-tour: A-Z tour

Op zoek naar inspiratie voor een nieuwe tour stuiten we op een alfabetische lijst met daarop alle Nederlandse plaatsnamen. Deze begint met Aadorp (bij Almelo) en eindigt met Zwolle. Heel veel fantasie hoef je dan niet te hebben om hier een thematour bij te bedenken: van A tot Z inderdaad!

Aadorp vormt dus het begin van de route. Althans, dat was de bedoeling, maar omdat er niet echt een geschikte plek is om te starten, verleggen we het beginpunt naar restaurant ’t Coopmanshuys in Almelo (begint ook met een A, dus…). Van daaruit ga je alsnog naar het dorpje Aadorp, waarna de route een hele tijd kort langs de grens met Duitsland voert. Vervolgens rij je langs het kanaal Almelo-De Haandrik, waar ook het eerste MotoPlusPunt van vandaag gevestigd is, Bierbrouwerij Mommeriete. Restaurant ‘De Bootsman’ in Stegeren is het tweede MotoPlusPunt, vanaf daar loopt de route grotendeels door het Vechtdal, een karakteristiek esdorpenlandschap. De tour eindigt aan de voet van de bekende Peperbus in Zwolle, gelegen in het centrum zijn er hier voldoende plekken om de dag smakelijk af te sluiten.

Startpunt: ’t Coopmanshuys, Almelo
MotoPlusPunt 1: Mommeriete, Gramsbergen
MotoPlusPunt 2: Restaurant De Bootsman, Stegeren/Ommen
Eindpunt: Onze Lieve Vrouwetoren (Peperbus), Zwolle

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.