Toeren

Pieterpad motortour

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het Groningse Pieterburen en de Limburgse Sint-Pietersberg is met afstand de populairste langeafstandswandelroute van Nederland. Maar niet alleen met de benewagen is deze route leuk, op twee wielen ook!

De meeste wandelaars lopen het pad van noord naar zuid, in etappes uiteraard. Ook onze motorroute begint in het noorden, uiteraard in Pieterburen. Het is een route die het Pieterpad zo dicht mogelijk probeert te volgen. Exact volgen gaat niet, aangezien het een wandelroute is. Het is in die zin dus niet de mooiste route, noch de groenste of de meest kronkelende. Onze route kronkelt dus van links naar rechts rond het voetpad en hier en daar kruisen onze wegen met die van de Pieterpad-wandelaars. Het levert een mooie dwarsdoorsnede van Nederland op, en dat is van noord naar zuid verrassend mooi en divers.

Let op, het is met een lengte van bijna 550 kilometer een flinke kluif. Als je het lekker rustig aan wilt doen, dan kun je er het beste twee dagen voor uittrekken.

 

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-