Toeren

Op pad met – Bas van Loo

In de serie ‘Op pad met’ gaat MotoPlus-hoofdredacteur Eric Bulsink op pad met een lezer, die hem de mooiste plekjes van zijn of haar woonomgeving laat zien. Op de motor uiteraard. Aan de vooravond van de 90e Dutch TT reed Bas van Loo met Eric de Tour de TT!

Ruim 35 jaar geleden verruilde Bas van Loo (59) Amsterdam voor de Drentse hoofdstad, voor een baan las ‘schoolmeester’ zoals ze dat toen zo mooi noemden. Hij ging er nooit meer weg en als rechtgeaard motorliefhebber is het ook niet verwonderlijk dat hij Eric Bulsink meeneemt over de inmiddels bekende Tour de TT.  Deze voert vanaf de Bonte Wever, nabij het centrum van Assen, via Rolde, Borger, Schoonloo en Grolloo via Hooghalen, Laaghalen en Laaghalerveen weer terug naar het huidige TT-circuit. De route wordt met gele borden goed aangeduid, maar is ook hieronder als navigatiebestand te downloaden. Met name het nu bijna 100 (!) jaar oude en 28 km lange parcours over smalle landweggetjes tussen de bomen dwingt ook vandaag de dag nog steeds respect af voor die helden van toen.

 

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.