Toeren

Motorroute Noord-Groningen

Liet de eerste roadbook-tour van het 2021-seizoen je nog kennismaken met het uiterste zuidwesten van ons land, de tweede brengt je helemaal naar het andere uiteinde van onze landsgrenzen: Noord-Groningen. Vanaf Drachten naar de hoofdstad van de provincie, waarbij we uiteraard de Waddenzee niet links laten liggen!

De motorroute begint overigens in Friesland, meer precies bij hotel Van der Valk in Drachten, vlak langs de A7. Zorg voor een volle tank of tank bij het tankstation dat zeven kilometer van het startpunt ligt, want vervolgens kom je de eerste negentig kilometer geen tankstation tegen op de route. Bij Gerkesklooster duik je de provincie Groningen in en van daaruit gaat het in noordelijke richting tot aan de Waddenzee.  In de voormalige vissershaven aan het Reitdiep van Zoutkamp staat Restaurant De Boeter, het eerste MotoPlusPunt van deze route.
Vervolgens gaat het verder in noordelijke richting en na niet al te lange tijd stuiten we op het volgende bord: ‘Welkom in het Waddenzee Werelderfgoed Gebied’. Vanaf hier gaat de tocht verder langs de Waddenzeedijk. In Loppersum stuit je op het tweede MotoPluspunt van de dag: Hotel Spoorzicht in het voormalige station van het plaatsje. Via de bijzondere tafelbrug over het Starkenborgkanaal bij Aduard naderen we vervolgens het einde van deze roadbook-tour dat ligt bij hotel Van der Valk Hoogkerk onder de rook van Groningen.

Startpunt: Hotel Van der Valk, Lavendelheide 4, Drachten
MotoPlusPunt 1: De Boeter, Reitdiepskade 2, Zoutkamp
MotoPlusPunt 2: Hotel Spoorzicht, Molenweg 11, Loppersum
Eindpunt: Hotel Van der Valk Hoogkerk, Borchsingel 53, Eelderwolde

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Groningen Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-