Toeren

Peel en Maas route

Op naar Limburg! En nee, niet naar het uiterste, heuvelachtige zuiden, maar naar dat andere Limburg. Deze roadbook-tour brengt je namelijk naar het land van de Maas en de Peel!

De tocht 150 kilometer lang en start bij hotel Asteria, vlakbij de afslag Venray op de A73. Via het dorpje Geijsteren kom je al snel bij de Maas, die je met een pontje oversteekt, aansluitend gaat het dan om het Nationaal Park De Maasduinen. Het eerste MotoPlusPunt valt bij bierliefhebbers ongetwijfeld goed in de smaak, het betreft namelijk het proeflokaal van de Hertog Jan brouwerij in Arcen. Gelukkig serveren ze er ook frisdrank en koffie, uiteraard met echte Limburgse vlaai.
Het tweede MotoPlusPunt van de toer, Herberg de Morgenstond, ligt aan de Helenavaart in Griendtsveen. De laatste plaats die de Maas en Peel-route aandoet is Overloon, dat vooral bekend is van het plaatselijke Oorlogsmuseum, waar onder meer de Slag bij Overloon (26 september 1944) een prominente rol speelt. Om dit indrukwekkende museum te bezoeken moet je overigens wel een klein stukje van de route afwijken. Na Overloon is het nog een kleine zes kilometer tot het eind annex begin van de Peel en Maas route in Venray.

Start- en eindpunt: Hotel Asteria, Maasheseweg 80A , Venray

MotoPlusPunt 1: Proeverij Hertog Jan, Kruisweg 43, Arcen

MotoPlusPunt 2: Herberg De Morgenstond, Sint Barbarastraat 35, Griendtsveen

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Limburg Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-