Toeren

Kanalen van het noorden

Nederland waterland! Maar denk je aan water, dan zijn Groningen en Drenthe niet de eerste provincies die boven komen drijven (om maar even bij het thema te blijven). Toch bevinden zich daar talrijke kanalen, waar deze route veelal langs voert. Dus op naar het hoge noorden!

De start van de route bevindt zich bij Hotel Van der Valk in Emmen. Niet lang nadat je de Drentse stad hebt verlaten, rij je door Ter Apel, dat tegenwoordig vooral bekend is van het aanmeldcentrum voor asielzoekers. Verscholen tussen het groen vind je daar echter ook Museum Klooster Ter Apel , een oase van rust. Een volgende parel is Bourtange, voor de auto is het centrum niet toegankelijk, maar met de motor kun je helemaal tot het oude hart van het dorp komen. Daar bevindt zich ook het eerste MotoPlusPunt: Eetcafé ’t Oal Kroegie.

Het tweede MotoPlusPunt bevindt zich in een oude school bij een sluis in het kanaal Blauwe Passage, dat de verbinding vormt tussen het Nieuwe Kanaal en het Oldamtmeer. Na nog  een kilometer of zestig tokkelen door het Groningse achterland eindigt de route weer in Drenthe, en wel in Assen.

Startpunt: Hotel Van der Valk Emmen, Nieuw Amsterdam
MotoPlusPunt 1: Eetcafé ’t Oal Kroegie, Bourtange
MotoPlusPunt 2: Brasserie Old School, Oostwold
Eindpunt: Hotel Van der Valk Assen, Assen

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-