Toeren

Grensgevallen

Tijd voor alweer de eerste roadbook-tour van het ontluikende 2022-motorseizoen: Grensgevallen in Zuid-Brabant! En die beginnen we met een kleine disclaimer: voor je aan deze route begint is het aan te raden om te tanken, want het eerste tankstation kom je pas tegen op ongeveer honderd kilometer in de route. Gelukkig bevinden zich dicht bij het startpunt van de route, de McDonalds in Waalwijk, een aantal tankstations, dat komt dus wel goed.

Na het startpunt rij je al snel door het lommerrijke Brabantse land, onder meer langs de Loonse en Drunese Duinen, een van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Na onder meer de Kampinase Heide is het tijd voor koffie, en wel bij Lunchcafé Den Heijkant in Moergestel, het eerste MotoPlusPunt. Een stuk verderop in route, in Gilze om precies te zijn, stuit je op het tweede MotoPlusPunt: Eetcafé D’n Brooy. Na het versterken van de inwendige mens gaat het vlak langs de landingsbaan van vliegbasis Gilze-Rijen en kan er zomaar een helikopter vlak over je hoofd scheren. Het eindpunt vind je in Lage Zwaluwe: De Polderpub. Hun slogan is ‘Pimpelen-Peuzelen-Pitten’, je kunt er dus alle kanten op!

Beginpunt: McDonalds, Van Andelstraat 15, Waalwijk
MotoPlusPunt 1: Lunchcafé Den Heijkant, Heikant 8, Moergestel
MotoPlusPunt 2: Eetcafé D’n Brooy, Chaamseweg 21, Gilze
Eindpunt: Café De Polderpub, Plantsoen 10, Lage Zwaluwe

Download routes

Toer overzicht

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.