Toeren

75 jaar bevrijding

In 2020 is het exact 75 jaar geleden dat Nederland en de rest van Europa werden bevrijd van de Duitse overheersing. In MotoPlus 7/2020 vind een uitgebreid toerverhaal waarin we in het spoor van de geallieerden de Nederlandse bevrijdingsroute narijden. Een bijzondere rit, die je zelf ook kunt maken!

Onderstaand vind je namelijk de door ons gereden route. Met ruim 520 kilometer een flinke kluif, die we daarom in twee delen hebben opgeknipt. Onderweg doe je diverse punten aan, die in tijdens het bevrijdingsoffensief een belangrijke rol hebben gespeeld. Daarnaast kom je ook onder meer langs musea en herdenkingsplaatsen.
De route begint aan de Belgische grens bij Mesch en voert via onder meer Margraten (begraafplaats), Overloon (oorlogsmuseum), John Frost-brug in Arnhem (museum naast de brug), Kamp Westerbork naar het Victory-museum 40-45′ in Grootegast.

Een indrukwekkende trip. En ga je die nu zelf ook maken, schroom dan niet om één of een aantal foto’s met ons te delen. Wellicht vind je jezelf dan ook nog terug in je lijfblad, wat je ook nog het enige echte MotoPlus T-shirt oplevert!

Download routes

Toer overzicht

Bekijk meer routes in

Nederland
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-