Nieuws

Warmdraaien 11 – 2016

Ik werd net als veel andere Nederlanders erg kriebelig van die hele zwartepietendiscussie. Vooral vanwege Sylvana Simons, de donkere dame uit Matthijs van Nieuwkerks Grachtengordelkliek, die volgens mij vaker bij hem aan zijn tafel zit dan zijn eigen vrouw. Voor wie haar niet kent: Sylvana is dus diegene die daar elke zin begint met: “Ik…”.

Toch neemt dat niet weg dat ikzelf toch ook altijd één keer per jaar voor Sinterklaas mag spelen. Een verlate Sinterklaas weliswaar, want al acht jaar lang mag ik in het voorjaar iemand gelukkig maken met een spiksplinternieuwe motorfiets, die we verloten onder alle inzenders van de Motor van het Jaar-verkiezing. Opnieuw deden rond de jaarwisseling bijna 5.000 MotoPlus-lezers mee aan deze verkiezingen, dat daarmee met afstand al jarenlang het grootste opinieonderzoek onder motorrijders in Nederland is.

Naast het kiezen van een favoriete motor worden er op het enquêteformulier ook de nodige extra vragen gesteld aan de inzenders en die vragen geven ons inzicht in tal van zaken. Hoeveel hij (88,5%) of zij (11,5%) per jaar rijdt bijvoorbeeld (gemiddeld 8.600 km), hoe oud ‘onze lezer’ is (38,1 gemiddeld) en naar welke type motorfiets zijn voorkeur uitgaat (allroad, naked, sporttoer, sport en toer, in die volgorde).

Klik hier als je de volledige column van MotoPlus-hoofdredacteur Eric Bulsink wilt lezen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test Triumph Daytona 660

Eerste test Triumph Daytona 660

14 april, 2024

Ook Triumph wil een graantje meepikken in het groeiende segment van betaalbare sportieve motorfietsen. Waar de ...

Overig nieuws