Sport

Ten Kate nog dit jaar terug in WK Superbike met Yamaha en Loris Baz?

Nadat er eind 2018 plotseling een einde kwam aan de samenwerking tussen Ten Kate en Honda leek het doek gevallen voor ’s lands enige WK Superbike-team. Niets is minder waar, zo blijkt nu. In een bericht op haar website kondigt het team uit Nieuwleusen namelijk aan dat ze nog dit jaar terugkeren in het WorldSBK.

Veel meer heeft Ten Kate nog niet bekendgemaakt. Zo is niet duidelijk met welke fabrikant en coureur(s) het team op de grid komt te staan. Dit wordt pas 2 april 2019 door het Ten Kate Management persoonlijk bekendgemaakt, tijdens de persconferentie voorafgaande aan het WK Superbike op het TT Circuit in Assen. Uiteraard draait de geruchtenstroom al wel op volle toeren. Zo kwam eind februari al het bericht binnen dat Ten Kate een R1 had aangevraagd bij Yamaha. Daarmee zouden ze dus een vijfde Yamaha op de grid zetten.

Als coureur lijkt Loris Baz een optie. De oud-WSBK en -MotoGP-coureur zit zonder team en liet begin deze maand weten dat er spannend nieuws aan zat te komen. Of dit inderdaad klopt, moet allemaal nog blijken.

Ten Kate houdt het zelf nog onder de pet:”Er wordt momenteel keihard achter de schermen gewerkt om alle puntjes op de i te zetten. Gelukkig is één ding nu zeker: Ten Kate keert terug de grid van het FIM World Superbike Championship!”

“Ten Kate Racing wil graag alle partners, vrienden, collega’s en natuurlijk haar fans bedanken voor de steun gedurende de afgelopen periode en kijkt uit naar de terugkeer in het paddock op volle kracht.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Exclusief beestje van MV

Exclusief beestje van MV

9 december, 2023

Nu zie je een MV Agusta sowieso al niet op iedere straathoek, maar de kans dat je deze Superveloce Arsham in het ...

Overig nieuws