Sport

Ten Kate Racing vraagt faillissement aan

Ten Kate Racing heeft het faillissement aangevraagd. In een persbericht heeft het raceteam uit Nieuwleusen het nieuws zelf naar buiten gebracht. De aanvraag is een rechtstreeks gevolg van de late mededeling van Honda om haar raceactiviteiten bij een andere partij onder te brengen, aldus het management van Ten Kate Racing.

Daarmee komt er voorlopig een einde aan het raceteam dat afgelopen 18 jaar actief was in het WK Superbike en liefst tien titels wist te winnen.

De keuze van Honda om het contract met Ten Kate te niet verlengen kwam als een mokerslag binnen. Doordat de keuze zo laat in het seizoen pas bekend werd gemaakt, had het raceteam simpelweg geen tijd meer om een nieuwe partner te vinden.

Het failliet verklaren van Ten Kate Racing heeft verder geen gevolgen voor de motorzaak van Ten Kate in Nieuwleusen. Ook betekent het niet dat Ten Kate nooit meer op de baan zal staan. Zo liet Ronald ten Kate weten al te werken aan plannen op wederom op WK-niveau te racen. “Hopelijk nog een deel van seizoen 2019, maar ander voor 2020”, aldus Ten Kate.
Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.