Nieuws

Zo werkt de nieuwe Yamaha NIKEN

Langzaam maar zeker maakt Yamaha steeds meer bekend over de NIKEN. Bijvoorbeeld in de nieuwste video die de Japanse motorbouwer online zette, waarin dieper wordt ingegaan op de elektronische hulpmiddelen en unieke eigenschappen van de opvallende driewieler.

Zo is de 847cc ‘CP3’-motor die speciaal voor de NIKEN voorzien van een aantal exclusieve specificaties en instellingen. Bijvoorbeeld de YCC-T elektronische gasklep, die de bestuurder volgens Yamaha een zeer nauwkeurige controle over de motor geeft. Deze YCC-T maakt ook het gebruik van een aantal elektronische bestuurdershulpmiddelen mogelijk, die zorgen voor een betere algemene sportieve rijbelevenis, en vertrouwen. 

De NIKEN is daarnaast uitgerust met een A&S koppeling en Quick Shift Systeem. Dat laatste zorgt ervoor dat de NIKEN kan opschakelen zonder koppeling. De uitschakelbare tractiecontrole is voorzien van twee interventiemodi en bestuurders kunnen tijdens het rijden kiezen uit drie verschillende rijmodi. Verder is de motorfiets vorozien van een cruise control die vanaf de 4de versnelling en bij snelheden boven de 50 km/uur kan worden ingeschakeld.

Ook zo benieuwd hoe deze nieuwste toevoeging aan het motorfietsspectrum rijdt? Je leest er alles over in MotoPlus nummer 11/2018 want wij mogen de NIKEN als eerste van Nederland testen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.