Nieuws

Zijspan racen? Doen!

Om in Nederland te mogen deelnemen aan zijspanwegraces is het nodig om een KNMV racelicentie te bezitten die tevens geldt als verzekering.

Sinds enkele jaren verzorgt de DSRA (Dutch Sidecar Race Association) in opdracht van de KNMV deze cursus, na het halen van deze cursus kun je pas bij de KNMV je racelicentie aanvragen en komen rijder en passagier met enige ervaring pas aan de start van een wedstrijd.
 
De cursus is opgesplitst in een theoretisch gedeelte en een praktisch gedeelte.
Zaterdag 11 februari wordt er met het theoretisch gedeelte gestart bij Roke Motors in Mijdrecht.
Zaterdag 3 maart is er een praktisch gedeelte in Staphorst waarbij men moet denken aan start en bochtenpositie voor zowel rijder als passagier.

Na deze dag gaat men op Maandag en dinsdag 26 en 27 maart op het circuit van Val de Vienne in Frankrijk het geleerde op het circuit in de praktijk brengen.
Aansluitend zullen hier examens afgenomen worden waarna men het behaalde diploma ontvangt en de racelicentie kan aanvragen.
 
Voor meer info: www.dsra.nl
Indien je de cursus zou willen doen graag vooraf aanmelden, er zijn nog plaatsen over om mee te doen.
 
Voor geinteresseerden heeft de DSRA een zijspan klaar staan die dit jaar gratis gebruikt kan worden, heb jij de ambitie`s, talent en zin om ook wedstrijden te gaan rijden, meld je dan z.s.m. aan en vraag naar de voorwaarden!
 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws