Nieuws

Yamaha steeds klimaatneutraler

Na ‘groen aluminium‘ adopteert Yamaha nu milieuvriendelijk polypropyleen als grondstof voor kuipdelen. De Japanse firma moet er bijna voor waken niet iedere week een persbericht te sturen over de vergroening van het productieproces. Anders mocht je zomaar per abuis denken dat je straks in het zadel zit van een hoogvermogende GFT-bak.

De nieuwe kunststofsoort waarmee Yamaha het productieproces weer wat milieuvriendelijker maakt, bevat gegarandeerd geen gevaarlijke stoffen. Ongeveer de helft van alle kuipdelen bestaat uit polypropyleen en daarom zet het zoden aan de dijk om zo’n belangrijke grondstof te verduurzamen. Voorlopig gebruikt Yamaha de nieuwe kunststof alleen voor lichte motoren voor de Zuidoost-Aziatische markt, maar dat is al een goed begin.

In vergelijking met andere soorten polypropyleen is Yamaha’s variant sterker en oogt het kwalitatiever dan andere gerecyclede soorten. Daarom is het ook op zichtplaatsen te gebruiken. Met dit soort stappen wil Yamaha in 2050 volledig carbon-neutraal produceren.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws