Nieuws

Yamaha MT-07 2021: nieuw design en Euro5-update

Na de MT-09, heeft Yamaha nu haar flink vernieuwde MT-07 gepresenteerd. Het meest opvallende daarbij, is dat de populaire Japanse naked een heel nieuw voorkomen heeft. Met een goede reden, want Yamaha wilde van de MT-07 (naar eigen zeggen) het knappere jonge broertje van de HyperNaked-familie maken. Iets dat bijzonder goed gelukt is.

Dat komt onder meer door het strak vormgegeven kopje het nieuwe LCD-dashboard en minimalsitisch gestileerde ledverlichting. Net als bij de eerder gepresenteerde MT-09, heeft ook de MT-07 een opvallende constructie met een centrale ledkoplamp die geflankeerd wordt door led-contourverlichting. Hierdoor wordt er optisch een ‘Y’ gecreerd die volgens Yamaha symbool staat voor de nieuwe generatie van de MT-serie. Het geeft de 07 in ieder geval een lekker moderne uitstraling. 

Deze lijn wordt via de nieuw ontworpen 14-liter grote brandstoftank, doorgetrokken naar het kontje van de MT-07. De tank van de 2021 MT-07 is gemaakt van spuitgegoten kunststofhars voor een zo laag mogelijk gewicht. Daarnaast heeft Yamaha er ook een textuur op aangebracht, zodat de knieën van de rijder maximale grip hebben, tijdens het rijden.

Ook het CP2-blok heeft voor 2021 een update gekregen, waarbij de focus vooral op de Euro5-horde heeft gelegen. Hiervoor werd onder meer het inlaatkanaal herzien, de brandstofinjectie aangepast en kreeg de MT-07 een nieuwe ECU en 2-in-1 uitlaat.  In zijn nieuwe configuratie is de krachtbron met 270 graden crossplane-krukas goed voor een topvermogen van 73,4 pk bij 9.000 tpm en 67,0 Nm koppel bij 6.500 tpm. In vergelijking met het Euro4-model is het koppel identiek gebleven, en is het topvermogen met 1,5 pk gedaald.

Wat wel is toegenomen, is het formaat van de remschijven aan de voorzijde. De nieuwe MT-07 is namelijk voor zien van 298 mm grote wave-schijven, waar axiaal gemonteerde dubbelzuiger remklauwen in toebijten. Daarmee is het remvermogen van de MT-07 vergoot. Andere fijne vernieuwingen zijn een breder stuur, ledrichtingaanwijzers, een verbeterde zitpositie, nieuwe elektrische ontluchtingsklep en lichtgewicht accu.

De nieuwe MT-07 wordt standaard geleverd op Michelin Road 5-banden met 180/55-17 aan de achterkant en 120/70-17 aan de voorkant. Wie interesse heeft, kan zich vanaf maart 2021 in de showroom melden, want vanaf dan is de 07 verkrijgbaar in de kleuren Storm Fluo, Icon Blue en Tech Black. De prijs van de MT-07 wordt later bekendgemaakt.

Yamaha MT-09: Sterker, lichter en completer

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws