Nieuws

… voor een goed doel

MCK Racing Holland was op Motorevent Hardenberg

De famillie Kulderij van het MCK Racing Holland motorraceteam uit Lelystad stond afgelopen weekend op het motorevent Hardenberg. Net als vorig jaar was het doel weer om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een goed doel Dit jaar was het team actief voor Racen tegen Kanker.

Door middel van een loterij waarvoor de beursbezoekers lootjes voor konden kopen maakten de mensen kans op mooie prijzen. Hoewel de beurs rustig op gang kwam werd het die zondag toch een druk bezochte dag.

Racen tegen Kanker is een stichting die zich inzet voor gezinnen die getroffen zijn door een kind met kanker. Racen tegen Kanker bezorgt deze gezinnen leuke dagjes uit op race evenementen gedurende het jaar.

MCK Racing Holland is momenteel druk bezig met de voorbereidingen van komend seizoen waar zij zullen deelnemen in het ONK Endurance, een nieuwe raceklasse in Nederland.

Een nieuwe betaalbare wegraceklasse voor motorsporters in Nederland. In deze nieuwe wegraceklasse wordt, in een serie van zes wedstrijden gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap Endurance. Deze Endurance klasse is een initiatief van de nieuwe motorsport organisatie ‘Low Budget Racing’. Duidelijke en simpele technische reglementen moeten het racen weer betaalbaar maken.

Voor veel motorrijders is het rijden van wedstrijden een lang gekoesterde wens. Maar ook bij veel oud motorsporters leeft nog vaak de wens om weer eens op de motor te stappen en te gaan racen. De hoge kosten zijn steeds vaker een remmende factor om actief aan de wegracesport te kunnen deelnemen. Met deze opzet van ‘Low Budget Racing’ is het nu voor veel motorrijders mogelijk om ook daadwerkelijk zonder hoge kosten te kunnen gaan racen.

De belangrijkste technische reglementen en voorwaarden zijn:

De motor: het frame en het motorblok moeten van voor bouwjaar 2003 zijn, dus minimaal 10 jaar oud.
Klassenindeling: tot 600 cc inhoud en een klasse boven de 600 cc.
Banden: voorgeschreven straatbanden van 1 merk en type.
Geluid: volgens de eisen van Assen, Zandvoort en Zolder (95 dBa)
1 Daags doordeweekse evenementen: georganiseerd in samenwerking met RSZ Motorsport.
Maximaal 1 motor per team toegestaan. Ieder team moet bestaan uit 2 of 3 rijders.

De voorlopige wedstrijdkalender bestaat uit 6 evenementen te weten: 4 races op circuit Assen, 1 op Zolder en 1 op Zandvoort met 2,5 tot 4 uurs Endurance wedstrijden.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.