Nieuws

Valburg en de A50

Een tip voor mensen die door de weeks op het traject Arnhem Nijmegen zitten: pak de motor als het qua weer maar effe kan:

De verkeershinder op de snelwegen tussen Arnhem en Nijmegen duurt voort. Rijkswaterstaat is net klaar met de aanleg van nieuwe rijbanen van de snelweg A50 over de nieuwe Waalburg bij Ewijk, maar vanaf nu  ondervindt het verkeer flinke vertraging van werkzaamheden aan het knooppunt Valburg, op enkele kilometers afstand van de nieuwe brug.

Dat meldt Rijkswaterstaat. De A50 tussen Renkum en Ewijk veroorzaakt de meeste file-ellende van Nederland. Daarom wordt de weg over het hele traject verbreed van twee keer twee naar twee keer vier rijbanen en komt er een nieuwe brug over de Waal, naast de oude brug. Ook worden de aansluitingen op andere snelwegen verbreed en uitgebreid.

Rijkswaterstaat gaat nu zogeheten middensteunpunten bouwen voor de viaducten in de nieuwe verbindingswegen tussen de snelweg A15 (Rotterdam – Ewijk) en A50. Op beide snelwegen zal het verkeer daar last van hebben. Het werk duurt ongeveer 4 weken. Daarna zijn nog andere aanpassingen nodig, zodat de nieuwe verbindingswegen naar verwachting in maart volgend jaar gebruikt kunnen worden.

Dan is Rijkswaterstaat ook alweer aan het werk op een ander punt in het traject, bij de aansluiting van de A50 op de snelweg A73 (Nijmegen – Venlo). Ook daar zal het verkeer veel hinder van gaan hebben, denkt de dienst. In 2014 moet het hele karwei op de A50 klaar zijn, want dan gaat de oude Waalbrug bij Nijmegen er lang uit wegens rivierverruimende maatregelen. De brug bij Ewijk is dan de enige oeververbinding voor snelverkeer.

bron RWS

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

Lezerstest Suzuki 2024-modellen

21 juli, 2024

Suzuki blaast de laatste jaren flink in de bus met talrijke nieuwe modellen en zelfs een compleet nieuw platform ...

Overig nieuws