Nieuws

Triumph’s ode aan Slippery Sam: Trident 660 Triple Tribute Edition

De Triumph Trident 660 is vanaf deze maand ook verkrijgbaar als Triple Tribute Special Edition. Het speciale lakwerk en decor zijn geïnspireerd op de legendarische TT-winnende motorfiets Slippery Sam uit de jaren 70.

Vijf keer op rij was die legendarische Triumph met de naam Slippery Sam de snelste in de al even legendarische Tourist Trophy (TT) op het eiland Man: van 1971 tot 1975 als Trident met uiteraard drie cilinders. Triumph heeft op basis van het kleurenschema van dit historische racemodel een speciale editie voor 2024 gemaakt. Gek genoeg niet voor een sportief model, zoals bijvoorbeeld de onlangs gepresenteerde Triumph Daytona 660, maar de naked waar die Daytona op gebaseerd is, de Triumph Trident 660.

Ook krijgt dit speciale model niet de naam toevoeging ‘Slippery Sam’, maar ‘Triple Tribute Edition’. Afijn, de belangrijkste kenmerken zijn de speciale meerkleurige lak en de witte, blauwe, rode en zwarte stickers. Het racenummer 67 is ook overgenomen van de historische racemotor en staat prominent op de zijkanten van de benzinetank.

De Triumph Trident 660 Triple Tribute Edition is verder voorzien van een flyscreen in bijpassende kleur en een motorspoiler. De opvallende aluminium Trident-badge is een bijzonder elegant detail. Ook standaard aan boord: een quickshifter.

Motorblok en rijwielgedeelte blijven ongewijzigd ten opzichte van de standaarduitvoering. Voor de karakteristieke driecilinder lijnmotor betekent dit: 660cc, 81 pk bij 10.250 tpm en 64 Nm bij 6.250 tpm.

De nieuwe Trident 660 Triple Tribute Edition is er voor € 9.545,-

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Indian Scout

Eerste indruk: Indian Scout

17 april, 2024

Zon hoog aan de hemel, rechts van me het glinsterende wateroppervlak van de Stille Oceaan dat helemaal doorloopt ...

Overig nieuws