Nieuws

Triumph verplaatst productie naar Thailand

Triumph gaat het overgrote deel van haar motorfietsen in Thailand produceren. Dat heeft het Britse motormerk bekendgemaakt. Triumph bouwt jaarlijks zo’n 65.000 motorfietsen. Ruim 60.000 van deze motoren zal in de toekomst dus uit Thailand komen. De resterende 5.000 machines zullen in thuisplaats Hinckley  gebouwd worden.

Daarbij gaat het, volgens Triumph, om prototypes en de high-end Triumph Factory Custom (TFC) modellen. Voor de rest geldt dat ze in één van de drie Thaise fabrieken geproduceerd zullen worden. Een enorm grote verandering is dit overigens niet. Zo werden, buiten de TFC-modellen, alleen de Speed Triple en Tiger 1200 nog in Engeland gebouwd. De productie van Triumph-modellen uit geleverde kits (CKD) in Brazilië en India blijft eveneens onaangetast door de verplaatsing van de productie.

Om de verplaatsing naar Thailand verder te compenseren, moet de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van het merk in Engeland verder verduurzaamd en versterkt worden. Hiervoor is onder meer een nieuwe nieuw ontwikkelingscentrum gepland.

Het nieuws volgt op de aankondiging van Triumph dat het merk een partnerschap was aangegaan met Bajaj. Triumph wil, in samenwerking met dit Indiase bedrijf, nieuwe lichte motorfietsen gaan ontwikkelen en bouwen. Deze moeten vanaf 2023 voor het eerst op de Aziatische markt verschijnen om later ook naar Europa te komen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws