Nieuws

Triumph verplaatst productie naar Thailand

Triumph gaat het overgrote deel van haar motorfietsen in Thailand produceren. Dat heeft het Britse motormerk bekendgemaakt. Triumph bouwt jaarlijks zo’n 65.000 motorfietsen. Ruim 60.000 van deze motoren zal in de toekomst dus uit Thailand komen. De resterende 5.000 machines zullen in thuisplaats Hinckley  gebouwd worden.

Daarbij gaat het, volgens Triumph, om prototypes en de high-end Triumph Factory Custom (TFC) modellen. Voor de rest geldt dat ze in één van de drie Thaise fabrieken geproduceerd zullen worden. Een enorm grote verandering is dit overigens niet. Zo werden, buiten de TFC-modellen, alleen de Speed Triple en Tiger 1200 nog in Engeland gebouwd. De productie van Triumph-modellen uit geleverde kits (CKD) in Brazilië en India blijft eveneens onaangetast door de verplaatsing van de productie.

Om de verplaatsing naar Thailand verder te compenseren, moet de onderzoeks- en ontwikkelingsafdeling van het merk in Engeland verder verduurzaamd en versterkt worden. Hiervoor is onder meer een nieuwe nieuw ontwikkelingscentrum gepland.

Het nieuws volgt op de aankondiging van Triumph dat het merk een partnerschap was aangegaan met Bajaj. Triumph wil, in samenwerking met dit Indiase bedrijf, nieuwe lichte motorfietsen gaan ontwikkelen en bouwen. Deze moeten vanaf 2023 voor het eerst op de Aziatische markt verschijnen om later ook naar Europa te komen.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.