Nieuws

Triumph en Bajaj slaan handen ineen

Het Britse Triumph en het Indiase Bajaj Auto India zijn vandaag officieel begonnen aan een langdurige samenwerking (zonder aandelen). Doel van dit verbond is de ontwikkeling en productie van motorfietsen voor het lichte- en middensegment (200- 750 cc).

De samenwerking moet beide partijen ten goede komen, aangezien Bajaj een van Triumphs belangrijkste distributiepartners gaat worden in nieuwe markten voor Triumph.  In de toekomst moet Bajaj de Indiase distributieactiviteiten van Triumph overnemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise die Bajaj in deze regio heeft.

Nick Bloor, CEO van Triumph Motorcycles: “Dit is een belangrijk partnerschap voor Triumph en ik ben blij dat deze nu formeel van start is gegaan.  De producten die uit deze samenwerking voortkomen, brengen ons merk niet alleen in cruciale nieuwe markten, maar helpen ook een jonger, maar nog steeds veeleisend klantenpubliek aan te trekken en zijn een nieuwe stap in onze ambities om wereldwijd uit te breiden, met name in de snelgroeiende markten van Zuidoost-Azië, maar stimuleren ook de groei in meer verzadigde markten zoals Europa”.

Saillant detail in dit verhaal is dat KTM-eigenaar Stefan Pierer 48% van de aandelen van Bajaj, dat tevens KTM’s eencilinders produceert, in handen heeft. Daarnaast is Bajaj tegenwoordig ook mede-eigenaar van KTM. Of dat betekent dat er in de nabije toekomst ook een nauwere samenwerking tussen het Britse en Oostenrijkse merk ontstaat of dat er straks oranje Triumph’s uit de fabriek in Hinckley rollen? De toekomst zal het leren, maar met het oog op de aanstaande Brexit lijkt het via India in ieder geval makkelijker met Triumph praten dan rechtstreeks vanuit Oostenrijk.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.