Nieuws

Triumph en Bajaj slaan handen ineen

Het Britse Triumph en het Indiase Bajaj Auto India zijn vandaag officieel begonnen aan een langdurige samenwerking (zonder aandelen). Doel van dit verbond is de ontwikkeling en productie van motorfietsen voor het lichte- en middensegment (200- 750 cc).

De samenwerking moet beide partijen ten goede komen, aangezien Bajaj een van Triumphs belangrijkste distributiepartners gaat worden in nieuwe markten voor Triumph.  In de toekomst moet Bajaj de Indiase distributieactiviteiten van Triumph overnemen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de expertise die Bajaj in deze regio heeft.

Nick Bloor, CEO van Triumph Motorcycles: “Dit is een belangrijk partnerschap voor Triumph en ik ben blij dat deze nu formeel van start is gegaan.  De producten die uit deze samenwerking voortkomen, brengen ons merk niet alleen in cruciale nieuwe markten, maar helpen ook een jonger, maar nog steeds veeleisend klantenpubliek aan te trekken en zijn een nieuwe stap in onze ambities om wereldwijd uit te breiden, met name in de snelgroeiende markten van Zuidoost-Azië, maar stimuleren ook de groei in meer verzadigde markten zoals Europa”.

Saillant detail in dit verhaal is dat KTM-eigenaar Stefan Pierer 48% van de aandelen van Bajaj, dat tevens KTM’s eencilinders produceert, in handen heeft. Daarnaast is Bajaj tegenwoordig ook mede-eigenaar van KTM. Of dat betekent dat er in de nabije toekomst ook een nauwere samenwerking tussen het Britse en Oostenrijkse merk ontstaat of dat er straks oranje Triumph’s uit de fabriek in Hinckley rollen? De toekomst zal het leren, maar met het oog op de aanstaande Brexit lijkt het via India in ieder geval makkelijker met Triumph praten dan rechtstreeks vanuit Oostenrijk.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...
Eerste Test Yamaha MT-09

Eerste Test Yamaha MT-09

17 maart, 2024

Time flies when you’re having fun! In dat licht beschenen biedt Yamaha’s MT-09 klaarblijkelijk rijplezier ...

Overig nieuws