Toertip

Toertip: Aspergerit door Noord-Limburg

Na Koningsdag is het tijd voor de Koningin der groenten. Lekkere verse asperges halen bij een teler, dat is een mooi ritje op de motor! Om het nuttige met het aangename te combineren, hebben wij er een mooie route door Noord Limburg van gemaakt.

Onze ‘Aspergerit’ begint bij Cafe-restaurant Jagershof in Siebengewald. Na een stuk door Duitsland – langs vliegveld Weeze – komen we in de omgeving van Arcen Nederland weer in en steken bij Broekhuizen met de veerpont de Maas over. Door het Broekhuizerbroek en Hoogbroek gaan we richting Lottum en zo komen we in Grubbenvorst, waar elk jaar in het voorjaar een motorzegening plaats vind.

Door de Blerickse Heide en Maasbree komen we in Baarlo op de Napoleonsbaanzuid, nog steeds een erg drukke weg. Langs Helden, door Egchel en Beringe bereiken we Sevenum. Net voor Grubbenvorst draaien we naar links, richting Melderslo. Verder richting Tienray en terug richting Horst naar Castenray. Om de Maas weer over te steken rijden we naar Blitterswijck en Wansum en vervolgen de weg richting Well, waar we rechts gaan en door het natuurgebied Bosscherheide rijden. Over de Ceresweg en langs Boswachterij Gemeente Bergen, Eendenmeer en Eckeltse Bergen komen we weer in Siebengewald.

Daar kopen we vervolgens bij de familie Ingenbleek aan de Augustinusweg een topkoffer vol heerlijke asperges, die we straks thuis meteen in de pan gooien. Eet smakelijk!

Klik hier om de complete route te downloaden.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws