Toertip

Geniet van de bloeiende hei met een MotoPlus-toerroute!

De zomer loopt op z’n laatste benen, alhoewel de temperaturen nog bijzonder aangenaam zijn. Op onder andere de Sallandse Heuvelrug betekent dat dat de heide weer in bloei staat. Een prachtig paars schouwspel en meer dan de moeite waard om eens tijdens een toertochtje van te genieten. Laten we nu net zo’n tochtje voor je klaar hebben staan!

Deze 125 kilometer lange MotoPlus Roadbook-tour gaat over de ‘bergen’ in Salland, een streek in Overijssel ten oosten van Zwolle en Deventer. In het gebied zijn maar liefst negen ‘bergen’ te vinden. Al is dat misschien wel een groot woord voor de heuvels en glooiingen in het landschap, maar als plattelanders zijn we snel tevreden nietwaar?

Bovendien bieden achtereenvolgens de Rijsserberg, Apenberg, Markeloseberg, Luttenberg, Lemelerberg, Eelerberg, Nijverdalseberg, Holterberg en Zuurberg vaak verrassend mooie vergezichten over bos, akkerlanden, weilanden en in dit jaargetijde de hei.
De route start bij restaurant De Poppe, direct aan de A1. Vandaar gaat het via Rijssen, Markelo, Laren, Nieuw-Heeten richting Lemelerveld en Dalmsholte, waar een leuke terrastip is bij de Dalmshoeve. Daarna gaat het richting Nijverdal om via de befaamde Holterberg en de kleine Zuurberg na 125 km weer bij De Poppe te eindigen.

Klik hier om de routes te downloaden  voor je TomTom of Garmin of om op papier uit te printen.

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws