Toertip

Route 75 jaar vrijheid online

In 2020 is het exact 75 jaar geleden dat Nederland en de rest van Europa werden bevrijd van de Duitse overheersing. In MotoPlus 7/2020 vind een uitgebreid toerverhaal waarin we in het spoor van de geallieerden de Nederlandse bevrijdingsroute narijden. Een bijzondere rit, die je zelf ook kunt maken!

Hier vind je namelijk de door ons gereden, en uiteraard weer gratis te downloaden route. Met ruim 520 kilometer een flinke kluif, die we daarom in twee delen hebben opgeknipt. Onderweg doe je diverse punten aan, die in tijdens het bevrijdingsoffensief een belangrijke rol hebben gespeeld. Daarnaast kom je ook onder meer langs musea en herdenkingsplaatsen.
De route begint aan de Belgische grens bij Mesch en voert via onder meer Margraten (begraafplaats), Overloon (oorlogsmuseum), John Frost-brug in Arnhem (museum naast de brug), Kamp Westerbork naar het Victory-museum 40-45′ in Grootegast.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.