Premium BMW

Veilingaankoop BMW-enduro

’U heeft gewonnen!’, valt er te lezen op het telefoonscherm, tussen allemaal confetti. Ik bleek het winnende bod uit te hebben gebracht op een BMW GS100 Special Regolarità via veilingsite Catawiki. Maar moest ik juichen of niet? Had ik het wel goed gedaan, en wat moest ik eigenlijk met zo’n ding?

In de jaren tachtig bouwde ik zelf al eens zo’n BMW-enduro, maar die moest na een paar jaar het veld ruimen voor een Honda XR600. Daar kreeg ik later steeds meer spijt van en de laatste tijd dacht ik: had ik die BMW-enduro nog maar… Lang verhaalt kort: ik stortte me in de online-veilingwereld en bleek op zondagavond 5 juni het winnende bod te hebben uitgebracht op de BMW GS100 Special Regolarità. Maar hoe ging het nu verder? Want de BMW stond te koop dichtbij Turijn en had een Italiaans kenteken. Dat betekende in ieder geval een ritje van een paar duizend kilometer om de enduro op te halen, maar ook een bezoekje aan de Nederlandse RDW en Belastingdienst voor een Nederlandse plaat. kortom, waar was ik nu weer aan begonnen.

Hoe ging het vanaf dat moment verder? Is het gelukt om de BMW op Nederlands kenteken te krijgen, en hoe werkt het bieden via Catawiki eigenlijk? Dat lees je in MotoPlus 01/2023. Liever elke twee weken een nieuwe editie op de deurmat? Geen stress, klik dan gewoon even hier

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

Eerste test: Yamaha XSR900 GP

25 mei, 2024

Seks op wielen; de Yamaha XSR900 GP is niets minder. Typisch een motorfiets die je zo uit de folder koopt. Of is ...

Overig nieuws