Nieuws

‘Posbank alleen in het weekend verboden voor motoren’

De college in Rheden heeft voorgesteld de Posbank de komende vijf jaar alleen in de weekenden tot verboden gebied te verklaren voor motoren en auto’s. In eerste instantie was de gemeente van plan het populaire natuurgebied op alle dagen dicht te houden voor gemotoriseerd verkeer.

Of de beperking tot het weekend inderdaad doorgaat, wordt in oktober beslist.

Volgens de gemeente is het op de Posbank zo druk met recreanten, dat auto’s en motoren niet langer gewenst zijn. Nadat de gemeente bekendmaakte het natuurgebied af te willen sluiten, trokken onder meer de MAG en KNMV direct aan de bel. ‘Jammer dat dit stukje natuur blijkbaar zo druk bezocht wordt dat de gemeente wil overgaan tot een verbod. De MAG en KNMV gaan met de instanties in gesprek om de belangen voor motorrijders zoveel mogelijk veilig te stellen’, liet de MAG destijds weten.

Met succes. Tegenover dagblad De Gelderlander laat wethouder Ronald Haverkamp weten de visie te hebben aangepast. De verkeersdrukte is in de weekenden misschien buitenproportioneel, de rest van de week is het er namelijk erg rustig. Iets dat de gemeente vanuit verschillende kanten te horen kreeg. ,”We stellen nu aan de gemeenteraad voor de Posbank in het weekend af te sluiten gedurende vijf jaar”, aldus de wethouder in De Gelderlander. “Daarna evalueren we de gang van zaken en bezien we opnieuw wat wenselijk is. Ons doel blijft de Posbank op termijn permanent af te sluiten.”

Rondje Posbank verleden tijd? MAG en KNMV om tafel met gemeente

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.