Nieuws

Rondje Posbank verleden tijd? MAG en KNMV om tafel met gemeente

De KNMV en MAG gaan met de gemeente Rheden en natuurmonumenten om tafel om de aangekondigde afsluiting van de Posbank tegen te gaan. Dat heeft de MAG via Facebook aangekondigd. Eerder liet de gemeente weten een verbod in te willen stellen voor gemotoriseerd verkeer op de Posbank. Een dergelijk verbod zou het einde betekenen van het bekende ‘Rondje Posbank’.

‘Jammer dat dit stukje natuur blijkbaar zo druk bezocht wordt dat de gemeente wil overgaan tot een verbod. De MAG en KNMV gaan met de instanties in gesprek om de belangen voor motorrijders zoveel mogelijk veilig te stellen’, aldus de MAG.

Wethouder Ronald Haverkamp van de gemeente Rheden zeg in De Gelderlander dat het voorstel voor het verbod is ingegeven door de vele klachten over drukte op de Posbank. Hoewel die drukte zich voornamelijk in het weekend voordoet, kiest het college toch voor een afsluiting gedurende de hele week. “Horeca en bedrijven blijven bereikbaar, dat vonden we wel belangrijk”, aldus de wethouder tegenover de krant.

Natuurmonumenten
Het natuurgebied in de gemeente Rheden is niet alleen bij motorrijders populair. Ieder weekeinde zijn er ook legio wielrenners, wandelaars, ruiters en andere dagjesmensen te vinden. Om ervoor te zorgen dat het toch mogelijk blijft via de Posbank van de ene naar de andere kant te reizen, wil de gemeente elektrische busjes inzetten. Natuurmonumenten, eigenaar van park Veluwezoom, ziet het plan van de gemeente wel zitten.

De organisatie was zelf ook al bezig met het maken van plannen. Zo zouden er aparte routes komen voor wandelaars, mountainbikers en ruiters. Of het geplande verbod inderdaad ingesteld zal worden, is nog niet duidelijk. De beslissing hierover zal naar alle waarschijnlijkheid na de zomer genomen worden.

(foto: Florian van Hunnik/Flickr)

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.