Nieuws

Norton pakt de draad weer op

Norton Motorcycles lag de afgelopen jaren als een uitgeputte bokser in de touwen, maar de motorfabrikant start de productie weer op. De nieuwe fabriek in Solihull is klaar voor de productie van de V4SS superbike en de klassieke 961 Commando.

De Britse krant The Times bericht uiterst summier over de herstart, terwijl een typisch Brits ronkend krantenartikel met een kop in chocoladeletters ook op zijn plaats was geweest. Na alle ellende van de afgelopen jaren is het een wonder dat de iconische motorfabrikant nog altijd bestaat en weer motoren gaat bouwen. Nog niet zo lang geleden moest het Unapproachable Norton afrekenen met faillissementen en een directeur/eigenaar die er financieel een zooitje van maakte.

Norton, dat tegenwoordig eigendom is van TVS in India, heeft de afgelopen maanden veel tijd en geld gestoken in het doorgronden en oplossen van alle technische problemen (zo’n 35 in totaal) die de V4SS sinds zijn introductie achtervolgen. De nieuwe directie wil ook bestaande eigenaren van een V4SS helpen met hun prachtige, maar iets te ‘karaktervolle’ machine.

Norton-directeur Robert Hentschel gedraagt zich niet alleen als een echte gentleman richting gedupeerde klanten, maar ook naar toekomstige klanten. Hij richt zich niet alleen op de kwaliteit van het eindproduct, maar ook op die van de organisatie zodat verdere teleurstellingen uitblijven. Zodra hij groen licht voor zijn plannen krijgt, moet de fabriek in Solihull vijf- à achtduizend motoren per jaar bouwen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.