Nieuws

Nieuws van Suzuki

Op de Intermot in Keulen. heeft Suzuki vijf nieuwe modellen gepresenteerd, waaronder de nieuwe V-Strom 1000 Concept als absolute primeur. De langverwachte 1.000 cc Adventure Sports maakte een spectaculaire rentree onder toeziend oog van de internationale motorpers.

Naast de fraaie V-Strom introduceerde Suzuki ook de compleet nieuwe Burgman 650A Executive, de limousine onder de motorscooters die zowel optisch als technisch is vernieuwd. In de legendarische Intruder line-up presenteerde Suzuki de nieuwe Intruder C1500BT, uitgevoerd in een fraaie zwarte kleurstelling en standaard zeer compleet uitgerust. In het ultieme supersport segment hebben de engineers van Suzuki de Hayabusa 1300 onder handen genomen en onder andere voorzien van ABS en krachtige Brembo Monoblock voorremklauwen. Tot slot werd de zeer exclusieve GSX-R1000Z voorgesteld. Deze gelimiteerde Z-versie is gemaakt ter ere van de productie van de één miljoenste
GSX-R. De nieuwe GSX-R1000Z heeft een zeer stijlvol uiterlijk en is voorzien van tal van fraaie extra’s.

V-Strom 1000 Concept
Suzuki introduceert de langverwachte nieuwe V-Strom 1000! De ultieme Adventure Sports vindt zijn oorsprong in Suzuki’s eerste grote off-road motorfiets: de unieke DR750S uit 1988. Uitgerust met een compleet nieuw ontwikkeld 1.000 cc V-twin motorblok, biedt de V-Strom een ongekend koppel en vermogen voor een moeiteloze acceleratie in iedere versnelling. Het aluminium lichtgewicht frame voorziet in een aangename en comfortabele zitpositie voor de rijder en zorgt bovendien voor perfecte rijeigenschappen. De nieuwe V-Strom heeft fraaie 10-spaaks velgen en beschikt over de nieuwste radiaal gemonteerde Tokico remklauwen.

Naast het elektronische antiblokkeersysteem is de V-Strom ook uitgerust met een elektronisch traction control systeem, voor een optimale controle, onder andere bij het wegrijden. De goudkleurige upside-down voorvorkpoten geven de V-Strom een hoogwaardige uitstraling en zorgen tevens, in combinatie met de instelbare achterschokbreker, voor een uitstekende wegligging en ongekend rijcomfort. De nieuwe Adventure Sports leent zich perfect voor het rijden van langere afstanden en de compleet geïntegreerde kofferset benadrukt de perfecte toereigenschappen van de V-Strom 1000.

De nieuwe V-Strom 1000 is in Keulen gepresenteerd als een concept model en zal naar verwachting eind 2013 beschikbaar zijn.

Ga voor meer informatie over de nieuwe 2013 Suzuki modellen naar www.suzuki.nl!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Draadloos Q12 laden op de motor

Draadloos Q12 laden op de motor

12 juli, 2024

Het stroomdraadje is vaak de zwakke schakel als je een mobiele telefoon als navigatieapparatuur gebruikt. Peak ...

Overig nieuws