Nieuws

Nieuwe R1 op komst?

Geruchten gingen dat Yamaha’s R1 superbike mogelijk een naadloze versnellingsbak krijgt zingen vanwege een patentaanvraag al langer rond. Het nieuwe gerucht is dat er in 2023 al een nieuwe YZF-R1 op komst is.

Het gerucht is ontstaan nadat de nieuwe R1 op een lijst met toegestane competitiemotoren van de FIM is opgedoken. Op de lijst staat de R1 met typeaanduiding YZF1000W. Het gaat om een nieuw model dat pas in modeljaar 2023 opgenomen wordt in de lijst.

Een andere aanwijzing is het framenummer: ‘JYACN07C’. JYA staat voor de fabrikant, Yamaha, en de eerste C staat in het framenummer voor een wedstrijdmodel. Bij straatmotoren staat er op die plaats een R. De N staat voor een mogelijke cilinderinhoud tussen 751 en 1.000 cc, en de 07 staat meestal voor de motorgeneratie. Dat zou betekenen dat de nieuwe R1 ook een nieuw blok krijgt aangemeten, waarschijnlijk met dezelfde 998cc als het huidige blok. Of de nieuwe R1 er daadwerkelijk gaat komen zal de tijd leren, maar als één en één twee is, lijkt het er sterk op.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.