Nieuws

‘Nieuwe motoren worden niet duurder door nieuwe Belastingplan’

Het ongewenste gevolg dat motoren, auto’s en campers duizenden euro’s duurder zouden worden door het nieuwe Belastingplan, zal geen realiteit worden. Dat heeft de BOVAG zojuist bekendgemaakt. De organisatie trok aan de bel toen bleek dat er door een technische aanpassing aan de bpm-procedure voortaan btw over bpm dreigde.

Als reactie hierop heeft VVD-kamerlid Helma Lodders Kamervragen gesteld. Deze zijn door de staatssecretaris Vijlbrief van Financiën beantwoord en de minister heeft te horen gekregen dat het niet de bedoeling is en dat het ook niet gevraagd zal worden.

Staatssecretaris Vijlbrief: “[…] ben ik met de branche in gesprek om te bezien of er nog verduidelijkingen in het wetsvoorstel kunnen worden gemaakt zodat alle eventuele onduidelijkheid op dit punt wordt weggenomen.”

Han ten Broeke, algemeen voorzitter BOVAG is blij met de opheldering. “De overheid speelt met de autobelastingen en subsidies een steeds grotere en negatieve rol in de showroom. Goed dat de door ons gevraagde duidelijkheid er nu ook is gekomen. Voor de branche en voor de Belastingdienst. We zijn blij met de steun van Helma Lodders, die er middels Kamervragen voor zorgde dat de staatssecretaris opheldering verschafte.”

Nieuwe motoren worden flink duurder door Belastingplan

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws