Nieuws

Nieuw prototype van Curtiss

Afgelopen jaar presenteerde het Amerikaanse Curtiss Motorcycle Co. met de Zeus haar eerste elektrische prototype. Voorheen maakte de firma onder de naam Confederate (tot 2017) furore met bijna buitensporig bijzondere machines, en dat extravagante deel van de historie houdt men blijkbaar in ere, want ziehier de Zeus V8.

Het lage silhouet, de ronde centrale framebuis en lange lijnen doen enorm denken aan de Confederate Wraith B91, maar waar de motor vooral de show mee steelt is de opbouw van het 16,8 kWh accupakket, dat de vorm van een dikke V8 heeft. Niet zomaar trouwens, de designers gebruikten namelijk de machine waarmee Glenn H. Curtiss in 1907 het wereldsnelheidsrecord verbrak als inspiratie. En die werd aangedreven door een – jawel – V8.

Het heeft er trouwens alle schijn van dat de Zeus V8 qua snelheid niet veel onderdoet voor zijn inspirator. De cijfers liegen er namelijk niet om. Werd de gewone Zeus nog aangedreven door twee geschakelde elektromotoren van Zero, goed een gecombineerd vermogen van 175 pk, de V8 krijgt de beschikking over een P400R elektromotor van Yasa. En die is goed voor 217 pk. Da’s best veel. Iets wat ook voor de prijs geldt helaas. Volgens geruchten komt de Zeus V8 komend jaar al op de markt en gaat ‘ie de lieve somme van $ 75.000,00 kosten. In euro’s is het weliswaar minder, maar € 66.600,00 is nog steeds best wel…eh…behoorlijk. Info: www.curtissmotorcycles.com

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

Eerste indruk: Kawasaki Z500 SE

18 maart, 2024

Het Europese middensegment groeit. Niet explosief, maar gestaag en dat is interessant genoeg voor Kawasaki  om voor ...

Overig nieuws