Nieuws

Eerste motor van Curtiss Motorcycles in 105 jaar

De Warkhawk is de eerste motor die het vorig jaar van naam veranderde Confederate Motorcycles onder haar nieuwe naam Curtiss Motorcycles uitbrengt. Daarmee is het meteen ook de eerste motor in 105 jaar die onder die bedrijfsnaam wordt geproduceerd. Van de bijzondere motor worden slechts 35 exemplaren gemaakt die ieder zo’n 105.000 dollar moeten kosten.

De nieuwe fiets van Curtiss Motorcycles is een ode aan de Curtiss P-40 Warhawk, een gevechtsvliegtuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebruikt bij gevechten in Noord-Afrika en Azië. Hoewel het design van de motor zeker opvallend is, is het niet heel nieuw. Zo is de fiets duidelijk geïnspireerd op de vorig jaar gepresenteerde FA-13 Combat Bomber die nog onder de vlag van Confederate werd uitgebracht. Ook technisch gezien verschillen beide modellen weinig van elkaar. Zo is ook bij de Warhawk gekozen voor een luchtgekoelde V-Twin van S&S met 2.162 cc en 150 pk bij 5.100 tpm.

Eigenlijk best bijzonder omdat het bedrijf ten tijde van de naamsverandering, aangaf zich vooral toe te willen leggen op het bouwen van elektrische motoren. De eerste elektrische motor van Curtiss Motorcycles wordt echter pas op 5 mei verwacht.

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.