Nieuws

Motornieuws 2020: Update voor Honda CMX500 Rebel

Twee jaar na zijn lancering mag Honda’s sympathieke ‘bobber’ CMX500 Rebel zich op een kleine update verheugen. Die stond voornamelijk in het teken van een motorische Euro5-kuur, maar Honda nam de gelegenheid te baat om ook wat andere kleine plooitjes glad te strijken.

De Euro5-horde is met name geslecht dankzij aanpassingen aan het uitlaatsysteem en geoptimaliseerde mappings, onder de streep is de nieuwe Rebel goed voor 46,3 pk bij 8.500 toeren en 43,3 newtonmeter koppel. Bovendien is het blok vanaf komend jaar uitgerust met een bekrachtigde anti-hop (remkoppelbegrenzer) koppeling. Alle verlichting is nu van het LED type, ook de richtingaanwijzers, en een andere nieuw kleinood dat door velen met gejuich zal worden ontvangen, betreft de komst van een versnellingsindicator. Ook rijwieltechnisch is er wat te melden, zowel voorvork als achterschokbrekers kregen aangepaste veren, en ook de dempingskarakteristiek is verder geoptimaliseerd, aldus Honda.

Standaard is de Rebel al gezegend met een lekker onderscheidend smoeltje, voor wie er nog meer een eigen touch aan wil geven is er bovendien een uitgebreid aanbod aan accessoires beschikbaar. De nieuwe Rebel komt er in vier kleurenstellingen, de zwarte, metallic grijze en rode uitvoeringen kennen we al, nieuwe echter is de prachtige matblauwe versie.

Meer Honda

 

Motornieuws 2020: Honda SH125/150i

Motornieuws 2020: Honda CB1000R

Motornieuws 2020: Honda CBR1000RR-R Fireblade met 217 pk

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Honda Collection Hall heropend

Honda Collection Hall heropend

20 mei, 2024

Honda heeft haar Honda Collection Hall, het museum van het merk in het Mobility Resort Motegi in het Japanse ...

Overig nieuws