Nieuws

MotoPlus 18 nu in de winkel! Dit staat erin

Het gissen is voorbij. BMW komt echt met een nieuwe boxermotor en de R1250GS is de eerste machine die uitgerust wordt met de nieuwe krachtbron. In MotoPlus 18 lees je alles over deze 1.254cc-überboxer met variabele kleptiming uit München. Het nieuwe hoofdstuk in een verhaal dat zijn oorsprong heeft in 1923.

Zelfrijdende BMW

En daarmee is het nieuws uit Beieren nog niet gedaan. Zo lees je in het huidige nummer ook een exclusief van Eric verhaal over de zelfrijdende BMW R1200GS Adventure. Hij was een van de zeer weinige mensen die uitgenodigd werd een kijkje te komen nemen in het BMW-testcentrum in het Zuid-Franse Miramas.

Uiteraard in dit nummer ook aandacht voor de jongste telg binnen het Softail-platform van Harley-Davidson. In Griekenland maakten we kennis met de FXDR 114. Een gespierde en agressief ogende motorfiets bomvol Harley-DNA. Het is de eerste hint naar de nieuwe toekomst van het Amerikaanse bedrijf dat eerder opzien baarde met de aankondiging van de Pan America 1250.

Wie pakt dit jaar de titel in onze grote Alpenmasters-test? Je leest het in de grote finale van de Alpenmasters 2018 waarin de overgebleven BMW K1600B, BMW R1200GS Rallye, Kawasaki Z900RS, KTM 790 Duke, Triumph Speed Triple RS en Triump Tiger 800XCA het tegen elkaar opnemen. Bij het onderdeel reizen doen we Albanië aan. Het land van de Adelaars waar bijna tweederde van de wegen onverhard is. De ideale bestemming voor wie op zoek is naar een avontuur.

Lezerstest

Verder schrijven we over de 115e verjaardag van Harley-Davidson en het feestje dat ze ervoor vierden in Praag, besteden we in onze occasion-rubriek aandacht aan vier adventures en lees je alles over de Kawasaki Lezerstest met de Z650 en Ninja 650.

Bij de sport natuurlijk een terugblik op de MotoGP in Misano, het WK Superbike in Portimão en een verhaal over de Yamaha R3 Cup. En dit zijn slechts de highlights. Rest ons niets minder dan je veel plezier te wensen met de nieuwe MotoPlus! 

In dit nummer

Warmdraaien
De zelfrijdende BMW is meer dan een leuke gadget

Newsflash
Mail & Win: Yamaha Rugzak
Motorzaak in the picture: Hoegee Suzuki Center
That motortours viert verjaardag met kortingen
Moto Guzzi gaat sportief met nieuwe V9 Bobber Sport

Getest
Eerste test Harley-Davidson FXDR 114
Alpenmasters 2018: De finale
Lezerstest Kawasaki Ninja 650 en Z650

Praktijk
Occasion 4 adventures

Reizen
Albanië

Reportage
Motorkleding maatwerk (2) Dainese Custom Works
Harley-Davidson 115th Anniversary Praag
Mijn Trots: Gerrit van der Kolk en zijn Honda ST1100 Pan European

Sport
Yamah R3 Cup
MotoGP Misano, San Marino
WK Superbike Portimã0, Portugal

Rubrieken
Interview onderweg
Colofon
Agenda
Moto+foto
Strip Motomania
Volgend nummer

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.