Nieuws

MotoPlus 01 | Is de nieuwe BMW R1250GS echt beter?

Kijkend uit een Nederlands kantoorraam word je waarschijnlijk niet vrolijk. Loodgrijze luchten, miezerregen en een gure wind zijn in de wintermaanden ons deel. Hoogste tijd om er even lekker tussenuit te knijpen, met de nieuwste MotoPlus (vanaf vrijdag 11 januari in de winkel)! Wat dacht je bijvoorbeeld van een reis naar zonnig Griekenland, of een vergelijkingstest tussen de BMW R1200GS en R1250GS?

Op het gebied van eerste testen trappen we dit jaar af met twee Triumph’s en twee machines uit de stal van Royal Enfield. Voor de de motorbouwer uit Hinckley betekent dat een tweedaagse testrit in Portugal waar we zowel op als naast het asfalt kennis hebben gemaakt met de Triumph Scrambler 1200 XC/XE. Bij Royal Enfield zijn het de Continental GT650 en Interceptor 650 die het spits mogen afbijten. In thuismarkt India een krachtig alternatief, hebben ze voor de rest van de wereld ook wat te bieden?

Verbruik
Rij je al elektrisch? Dan doen statements als 1 op 20 je niet zoveel. Rij je op benzine, des te meer. Maar welk motorconcept is het zuinigst? Om dat te achterhalen hebben we zes actuele motoren met één, twee, drie, vier of zes cilinders verzameld. Daarbij variëren de vermogens van 31 tot 214 pk. Een breed spectrum dus. Hoeveel consumeren de CR300R, 790 Duke, MT-09, H2SX, Panigale V4S en GoldWing minimaal? En hoeveel maximaal? Dat lees je in MotoPlus!

In de vergelijkingstest daarnaast een strijd van oud tegen nieuw. Want is de BMW R1250GS echt zoveel beter dan de motor die al jaren het landschap definieert? We hebben alle zaken eens overzichtelijk op een rij gezet.

BAS Worldtour
De Dakar Rally 2019 is al in volle gang. En het is tijdens die race, drie jaar geleden, dat een aantal Nederlanders met elkaar in gesprek raakte. De mannen, met allemaal al een aantal Dakar’s onder de riem, besloten dat ze wel wat meer van de wereld wilden zien. Het resultaat? BAS Worldtour. Met negen motorrijders, twee begeleiders en een servicetruck in etappes de wereld rond. Op zoek naar de mooiste avonturen.

Dit, en uiteraard nog veel meer, lees je in de eerste MotoPlus van 2019. Rest ons niets minder dan je er veel leesplezier mee te wensen!

Inhoud MotoPlus 01 – 2019

Warmdraaien
Mijn generatie leerde dat nog op een – vaak opgevoerde – vierbak

Newsflash
Mail & Win: Mission Impossible – FallOut
MotorSalon Brussel
Oplossing voor korte benen

Test
Eerste test Triumph Scrambler 1200 XC/XE
Eerste test Royal Enfield Continental GT650 en Interceptor 650
Vergelijkingstest BMW R1200GS – R1250GS
Verbruikstest zes motorconcepten

Praktijk
Producttest 12 acculaders
Occasion vier toerbuffels

Reizen
Olympus Griekenland
BAS Worldtour

Prijsvraag
Kleur en win

Reportage
Cijfers en feiten, wat gebeurt er bij 300 km/uur?
Benelli
Zelfbouw-project Geert Cuperus
Info MOTORbeurs Utrecht
Las Vegas Motorcycle City
Mijn Trots | Arnoud Snoeijer en zijn ChiQane III

Rubrieken
Column Hugo Pinksterboer
Interview onderweg
Colofon
Agenda
Moto+Foto
Strip Motomania
Volgend nummer

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.