Nieuws

Modelupdate voor Royal Enfield Interceptor 650 en Continental GT650 aanstaande?

Het lijkt er op dat er snel een flinke update komt voor de Royal Enfield Interceptor 650 en Continental GT650. Dit is wat we tot nu toe weten…

In 2021 kregen de Interceptor en Continental al een kleine Euro5-update, maar inmiddels lijkt er forsere update voor deze retro-twins aanstaande. En wellicht brengt die update een verandering waar veel Interceptor- en Continental-rijders al langer op wachten: tubeless banden. Dat gerucht wordt gevoed door een prototype van de Continental dat onlangs in India werd gespot en was voorzien van aluminium gietwielen en daarnaast een nieuw achterlicht.

Dat het 48 pk sterke motorblok flink wordt aangepast ligt niet in de lijn der verwachting, aangezien het al aan de Euro5-norm voldoet. Waarschijnlijker is het dat zowel de Interceptor 650 als de Continental GT650 wat moderner worden, bijvoorbeeld met de cockpit van de Super Meteor 650, dat de mogelijkheid van turn-by-turn-navigatie middels smartphone-app biedt. 

Daarnaast komt er wellicht ook een wat sportievere variant, aangezien Royal Enfield India en Frankrijk inmiddels een Continental GP Cup organiseert. Indiase motorjournalisten melden al een prototype met een sportieve tophalf gezien te hebben. 

In MotoPlus 2/2022, die op vrijdag 20 januari verschijnt, lees je trouwens het verrassende eindverslag van de 50.000km-duurtest, die we met Interceptor 650 uitvoerden.

Benieuwd naar wat andere MotoPlus-lezers van deze Royal Enfield vinden? Klik dan hier!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Overig nieuws