Nieuws

Mix van ZZR1400 en stadskarretje

Enig idee hoe je met een bescheiden autootje je mede-automobilisten kan verrassen bij het verkeerslicht? Door het 208 pk sterke blok van een Kawasaki ZZR1400 onder de motorkap te lepelen. Zoals is gedaan bij deze kleine krachtpatser die luistert naar de naam Toyota Yaris Junior.

Autokenners herkennen er ongetwijfeld een Toyota GR Yaris in, die ook model stond. Toch gaat het hier niet om een omgebouwde en gekietelde Yaris, de Japanse bouwers kozen voor een nog kleiner (stads)wagentje: de Toyota IQ. Om gewicht te besparen bestaat het gros van de carrosserie uit carbon. Binnenin gingen de bouwers pas echt los met gewichtsbesparing. De achterstoelen zijn bijvoorbeeld compleet verdwenen.

Het verwijderen van de stoelen was niet alleen bedoeld om kilo’s van het rijklaargewicht te snoepen, hierdoor werd er ook plaats gecreëerd voor het blok van een Kawasaki ZZR1400. Die heeft letterlijk bovenop de achteras een plaatsje gevonden. De vier-in-lijn is goed voor 208 pk en 153 Nm. De ZZR1400 is begrensd op 298 km/uur (lees hier over de speurtocht naar die snelheid) en moet ook een klein wagentje als de IQ richting die snelheid kunnen afvuren. Goed, als je dan toch op vier wielen moet rijden, dan maar in zoiets…

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws