Sport

‘Levensgevaarlijke’ Fenati komend jaar weer terug als coureur

Romano Fenati, de omstreden ex-Moto2-coureur die tijdens een wedstrijd plots de rem van een tegenstander in kneep, keert komend jaar al terug als coureur. Dit keer echter in de Moto3-klasse. Dat meldt het Italiaanse Sky Sports.

Fenati haalde de woede van zo’n beetje de hele motorsportwereld op zich met zijn levensgevaarlijke ‘stunt’. De coureur kreeg meteen een zwarte vlag en werd voor twee races geschorst. Korte tijd later maakte zijn team Marinelli Snipers bekend dat ze de coureur op staande voet hadden ontslagen. Ook Forward Racing, het team waar Fenati vanaf komend seizoen zou rijden, besloot alle banden met de Italiaan te verbreken.

Voor de rechtbank gaf Fenati toe fout te zitten wat hem strafvermindering opleverde. Niet veel later draaide ook de mening van de racetreams bij. Komen jaar komt Fenati dan ook opnieuw uit voor Marinelli Snipers. De eerste wintertest moet Fenati overigens nog wel missen omdat zijn racelicentie tot eind februari geschorst is.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.