Sport

Fenati hangt helm ‘in de wilgen’ na levensgevaarlijke actie

De Italiaanse ex-motorcoureur Romano Fenati heeft aangekondigd zich helemaal terug te trekken uit de motorsport. Dat nieuws volgt op het ontslag van de jonge Italiaan nadat hij tijdens de GP van San Marino de remhendel van landgenoot Stefano Manzi in kneep terwijl de twee op volle snelheid reden. 

De levensgevaarlijke actie leverde Fenati direct een zwarte vlag en twee races schorsing op. Korte tijd later maakte zijn team Marinelli Snipers bekend dat ze de coureur op staande voet hadden ontslagen. Ook Forward Racing, het team waar Fenati vanaf komend seizoen zou rijden, besloot alle banden met de Italiaan te verbreken.

Een stortvloed van kritiek dwong de 22-jarige coureur officieel zijn excuses te maken.  “Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden aan de gehele motorsport. Vanmorgen, toen ik weer een beetje was bijgekomen van alle hectiek en weer helder kon nadenken, hoopte ik dat ik ontwaakte uit een boze droom”, liet Fenati weten. “Als ik terugdenk aan mijn actie dan weet ik ook wel dat ik verwerpelijk hem gehandeld. Ik was geen man. Alle kritiek is dan ook meer dan terecht en ik snap dat mensen boos op me zijn. Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die in mijn geloofde en aan hen die door mijn actie schade hebben opgelopen.”

Tegenover de Italiaanse krant La Repubblica heeft de talentvolle motorrijder laten weten zich voorlopig helemaal terug te trekken uit de motorsport. Naar verluid heeft Fenati een baan gevonden bij de ijzerwarenwinkel van zijn opa. 

Het is overigens niet de eerste keer dat Fenati in negatieve zin het nieuws haalt. Zo werd hij in 2015 gedwongen zijn excuses te maken voor het trappen van een andere coureur. Een jaar later verscheurde VR46 zijn contract nadat hij een technicus had aangevallen.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Dainese D-air krijgt update

Dainese D-air krijgt update

30 november, 2023

Dainese is één van de absolute pioniers op het gebied van airbagtechnologie. In 2000 al presenteerden de Italianen ...
KTM laat het beest groeien

KTM laat het beest groeien

29 november, 2023

KTM’s Super Duke was al bepaald niet schraal bedeeld qua cc’s, maar de 2024-versie groeit ook nog eens een ...

Overig nieuws