Nieuws

Komt de Harley-Davidson Bronx alsnog?

In 2019 showde Harley-Davidson de Bronx op de EICMA in Milaan. De geluiden waren positief, maar de streetfighter werd uiteindelijk op de lange baan geschoven. Komt ‘ie alsnog?

Het hart van die Bronx werd gevormd door een gloednieuwe vloeistofgekoelde V-twin uit de Revolution Max-familie. Inmiddels dook dat blok, 90 pk en 95 Nm sterk, onlangs op in de nieuwe Nightster 975. Daarvan lees je trouwens binnenkort de eerste test in MotoPlus. Echte cijfers gaf Harley destijds niet bij de presentatie van de Bronx, maar er gingen geruchten over 115 pk vermogen en meer dan 95 Nm koppel. Daarmee zou de Bronx in het speelveld van bijvoorbeeld de Yamaha MT-09 terecht zijn gekomen.

Maar het liep anders, want in augustus 2020 vertroebelden de vooruitzichten van de Bronx behoorlijk. De nieuwe Harley-baas Jochen Zeitz kondigde een andere modelpolitiek aan. De Bronx verdween direct van de lijst toekomstige modellen op de officiële Harley-site. De aandacht verschoof vooral naar het touring-adventure-segment en meer specifiek naar de in 2021 gelanceerde Pan America. 

Maar fans van de Bronx mogen weer hopen. Afgelopen maand heeft Harley-Davidson de naam Bronx voor de Nizza-klasse 12 (motorfietsen, accessoires en kleding) vernieuwd. Dat zou kunnen betekenen dat de Bronx eind dit jaar toch op de markt verschijnt of dat het bij een administratieve handeling blijft om de naam te kunnen blijven beschermen. Hopelijk wordt er na de zomer meer duidelijk over de toekomstperspectieven van de Bronx.    

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

Eerste test: Kawasaki Z500 SE

20 april, 2024

Voor Kawasaki staat 2024 in het teken van een halveliter-offensief. Liefst drie nieuwe modellen zien het daglicht. ...
Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...

Overig nieuws