Nieuws

Harley-Davidson kondigt nieuw naked model aan

Na de presentatie van de Pan Amerika wordt op 13 juli 2021 een ander volledig vernieuwd model gepresenteerd, dat maakte de Amerikaanse fabrikant onlangs bekend. Het gaat om een 1250, maar of het een Custom- of Nightster 1250 wordt, blijft nog even de vraag. Of de al eerder aangekondigde Bronx? Al had die laatste in eerste instantie een 975cc-blok.

Harley heeft namelijk onlangs op beide namen opnieuw patent aangevraagd. Opnieuw? Inderdaad. Tussen 2007 en 2012 zat er namelijk een Sportster met de naam ‘Nightster’ in het programma van de Amerikanen, maar het patent op die naam verliep eind 2016. Op 3 maart van dit jaar liet Harley deze naam opnieuw beschermen. De oude Nightster was een gereduceerde 1200cc-versie met een korte achterzijde, niet veel anders dan de Custom 1250 op foto’s die onlangs getoond werden. De nieuwe Custom 1250 werd halverwege 2018 al gepresenteerd in de toekomstplannen van de Amerikanen. Vlak erna volgde de crisis, een andere baas en een verkorte dienstregeling. Nu lijken de plannen dus officieel waar te worden gemaakt.

Als basis wordt hoogstwaarschijnlijk het Revolution Max-motorblok genomen, dat wordt eveneens gebruikt in de eerder gepresenteerde Pan America. De vloeistofgekoelde 60°-V-twin is in de Pan America goed voor 152 pk en 128 Nm, maar of dat zo blijft is even afwachten. Afijn, op 13 juli weten we meer!

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.