Nieuws

Kawasaki zet vol in op elektrisch en hybride

Onlangs meldden we al dat Kawasaki de komende jaren flink gaat investeren in nieuwe producten en productiecapaciteit. Daartoe werd met Kawasaki Motors Ltd. zelfs een nieuwe en zelfstandige onderneming opgericht, waarin motorfietsen, mule’s, ATV’s en jetski’s zijn ondergebracht. Inmiddels is er meer duidelijk en heeft Kawasaki onder andere bekendgemaakt dat voor 2025 liefst tien nieuwe elektrische en hybride modellen op de markt wil brengen.

In een speciale persconferentie kondigde Hiroshi Ito, president van Kawasaki Motors Ltd., een aantal ambitieuze doelen aan, mede ook om klimaatdoelen te bereiken. Als we het even bij de motorfietsen houden, zullen er voor 2025 tien nieuwe elektrische en hybride modellen worden gepresenteerd en moeten de meeste modellen voor 2035 elektrisch of hybride zijn. Ook gaat Kawasaki meer inzetten op het gebruik van waterstof als alternatieve brandstof en wordt er een concept onthuld van een op waterstof lopende Ninja H2. Ook worden samenwerkingen zoals met het Italiaanse Bimota geïntensiveerd. Onderaan de streep moet de omzet van Kawasaki in 2030 zijn verdubbeld naar 1 biljoen yen, ongeveer 7,7 miljard euro.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.