Nieuws

Kawasaki gaat productiecapaciteit verhogen

Kawasaki gaat de komende jaren flink investeren in nieuwe producten en wereldwijde productiecapaciteit. Een belangrijk onderdeel van de plannen is een investering van omgerekend 224 miljoen euro om de productiecapaciteit voor de VS en de rest van de wereld in de komende vijf jaar te verhogen.

Hiroshi Ito, President van de Motorcycle & Engine Company bij Kawasaki Heavy Industries (KHI) licht  de plannen toe: “De genoemde investering omvat naar verwachting de uitbreiding van de bestaande fabriek in Nebraska en een nieuwe productiefaciliteit in Mexico. Kawasaki verhoogt ook de investeringen in de ontwikkeling van nieuwe producten, vooral in groeiende markten als motorfietsen, mule’s, ATV’s en jetski’s en doet dat met nieuwe innovatieve projecten voor elektrische-, hybride- en waterstofaandrijving.”

Ook maakte Ito bekend dat Kawasaki een nieuw bedrijf gaat oprichten in Japan als onderdeel van de KHI-groep. “Kawasaki zal zijn organisatie ingrijpend veranderen om flexibel te kunnen optreden in een snel veranderende wereld. Kawasaki’s wereldwijde activiteiten op het gebied van ‘Powersports’ (motoren, mule’s, ATV’s en jetski’s) worden begin oktober 2021 ondergebracht in een nieuwe en zelfstandige onderneming onder de naam ‘Kawasaki Motors, Ltd’.”

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Pieterpadroute voor de motor

Pieterpadroute voor de motor

8 december, 2023

Het Pieterpad vierde in 2023 haar veertigjarig bestaan. De bijna 500 kilometer lange wandelroute tussen het ...

Overig nieuws