Nieuws

Honda: 2025 tien elektrische motorfietsen

De groene ambities van Honda zijn stevig. In 2040 wil het CO2-neutraal produceren, in 2025 tien verschillende elektrische motoren voeren en in 2030 liefst 3,5 miljoen elektrische motorfietsen verkopen.

Die 3,5 miljoen motoren met een stekker staat gelijk aan 15% van de totale verkoop. De verbrandingsmotor is dus nog niet helemaal uitgespeeld bij Honda. Het merk investeert ook in modellen die lopen op CO2-compenserende brandstoffen zoals benzine-ethanolmengsels. Toch wil het binnen nu en vijf jaar al een miljoen elektrische motoren afleveren.

Honda wil een breed scala (van kleine forens- tot grote pleziermodellen) ontwikkelen. De gemiddelde Hollandse motorrijder koestert het motto ‘een zware is je ware’. Voor ons zijn de drie grote elektrische modellen die Honda tussen 2024 en 2025 wil lanceren het meest interessant. In ontwikkelingslanden daarentegen, waar klanten in het dagelijks leven afhankelijk zijn van motorfietsen, is de vraag naar forensmodellen groot. Toch resteren er nog wel wat vraagtekens. De vraag naar elektrische modellen hangt grotendeels af van stimuleringsmaatregelen en regelgeving van de overheid en de beschikbaarheid van laadinfrastructuur.

Honda gelooft heilig in de Mobile Power Pack (MPP). De verwisselbare batterijen (zie uitleg hier) zijn vooral geschikt voor zakelijk gebruik. Het Japanse en Vietnamese postbedrijf hebben al voertuigen die met MPP rijden. In Thailand loopt momenteel ook een proef bij het postbedrijf.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws