Nieuws

Harley-Davidson’s niet duurder door handelsoorlog, productie wordt verplaatst

Harley-Davidson heeft besloten de extra kosten die ontstaan door de handelsoorlog tussen Europa en Amerika, niet door te berekenen op de consument. Door de ingestelde importheffingen zouden de motoren van de Amerikaanse fabrikant zo’n 2.200 euro duurder worden.

Die kosten gaat het bedrijf zelf opvangen, aldus Harley-Davidson. Volgens de motorbouwer zouden de gevolgen te groot zijn als het bedrag wel zou worden doorberekend op kopers van de motoren. De verwachting is dat Harley-Davidson zo’n 30 tot 45 miljoen dollar aan extra kosten zal hebben door de verhoogde importheffingen.

Deze heffingen werden afgelopen vrijdag met 25 procent verhoogd door de EU nadat de Amerikaanse overheid eerder aankondigde de importheffingen van Europees staal en aluminium flink omhoog te gooien. Daardoor steeg de importheffing van de Amerikaanse motorfietsen van 6 naar 31 procent.

Om de kosten op de lange termijn niet uit de pan te laten rijzen kijkt Harley daarnaast naar opties om de productie voor de Europese markt te verplaatsen naar andere landen. Het doel is om dit binnen anderhalf jaar geregeld te hebben. Europa is, na Amerika, de belangrijkste markt voor Harley-Davidson.

Eerder liet Harley al weten dat ook haar productie voor de Amerikaanse markt tegen hogere kosten aanliep als gevolg van het duurdere staal. Of hier al een oplossing voor is gevonden, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 49,50

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.