Nieuws

Harley-Davidson’s niet duurder door handelsoorlog, productie wordt verplaatst

Harley-Davidson heeft besloten de extra kosten die ontstaan door de handelsoorlog tussen Europa en Amerika, niet door te berekenen op de consument. Door de ingestelde importheffingen zouden de motoren van de Amerikaanse fabrikant zo’n 2.200 euro duurder worden.

Die kosten gaat het bedrijf zelf opvangen, aldus Harley-Davidson. Volgens de motorbouwer zouden de gevolgen te groot zijn als het bedrag wel zou worden doorberekend op kopers van de motoren. De verwachting is dat Harley-Davidson zo’n 30 tot 45 miljoen dollar aan extra kosten zal hebben door de verhoogde importheffingen.

Deze heffingen werden afgelopen vrijdag met 25 procent verhoogd door de EU nadat de Amerikaanse overheid eerder aankondigde de importheffingen van Europees staal en aluminium flink omhoog te gooien. Daardoor steeg de importheffing van de Amerikaanse motorfietsen van 6 naar 31 procent.

Om de kosten op de lange termijn niet uit de pan te laten rijzen kijkt Harley daarnaast naar opties om de productie voor de Europese markt te verplaatsen naar andere landen. Het doel is om dit binnen anderhalf jaar geregeld te hebben. Europa is, na Amerika, de belangrijkste markt voor Harley-Davidson.

Eerder liet Harley al weten dat ook haar productie voor de Amerikaanse markt tegen hogere kosten aanliep als gevolg van het duurdere staal. Of hier al een oplossing voor is gevonden, is nog niet bekendgemaakt.

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Touratech Travel Event 2024

Touratech Travel Event 2024

20 april, 2024

Bekende sprekers, internationale sterren, een grote filmpremière, gerenommeerde exposanten en tal van ...
Precies vier dagen te koop

Precies vier dagen te koop

19 april, 2024

Vespa viert het 140-jarig bestaan op passende wijze. Het bouwt niet alleen een exclusieve scooter (maximaal 140), ...

Overig nieuws