Nieuws

Harley dubbel getroffen door handelsconflict tussen Amerika en Europa

In het oplaaiende handelsconflict tussen Amerika en Europese Unie heeft de EU besloten vanaf vrijdag de importheffingen op beeldbepalende Amerikaanse producten te verhogen naar 25 procent. Dit houdt in dat in totaal tweehonderd producten, waaronder de motoren van Harley-Davidson, een stuk duurder zullen worden.

Dat heeft de Europese Commissie woensdag bekendgemaakt. De verhoogde heffingen zijn een directe reactie op de beslissing van Amerika om staal en aluminium uit Europa respectievelijk met heffingen van 25 en 10 procent te belasten.

Harley-Davidson wordt door het conflict tussen beide grootmachten dubbel getroffen. Niet alleen wordt de productie van haar motoren duurder, het kosten om deze motoren in Europa op de markt te brengen, schiet ook omhoog. In een reactie heeft de motorbouwer laten weten te hopen op een snelle oplossing.

“We zijn voor een eerlijke markteconomie en hopen dat het conflict tussen Amerika en Europa snel opgelost wordt. We denken dat importheffingen op staal en aluminium de productiekosten voor alle producten die gemaakt worden van deze ruwe materialen, ongeacht hun productieland, duurder maken. Momenteel kijken we wat onze opties zijn om deze verhoogde productiekosten te managen.”

 

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het ios icon icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin
Motoplus app
en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.