Nieuws

Europa regelt:

Pekelfietsen bestaan alleen in dromenland. De KNMV, onze eigen Koninklijke Motorijders Vereniging adviseert terecht om de motor bij koude nattigheid en gladheid gewoon thuis te laten staan. En nu, net voor de kortste dag zie je geen motor op de weg. Terecht. Wij motorrijders zijn best verstandig en we zijn zuinig op onze motoren.

En in Europa? In Brussel? Daar zijn ze bezig over het verplicht stellen van winterbanden voor motorfietsen.

Het Europees Parlement heeft een rapport uitgebracht met een aantal aanbevelingen om de verkeersveiligheid te verbeteren, met daarin onder meer een verplichting voor winterbanden op alle voertuigen. Dit meldt bandenportaal.nl.

In het rapport wordt een gelijke behandeling bepleit van alle Europese lidstaten. Hiervoor zijn maatregelen voor de verkeersveiligheid opgenomen op het gebied van onder meer opvoeding (chauffeurstrainingen), voorlichting (over banden en onderhoud) en gezondheid (oogtests).

Naast winterbanden wordt in het rapport ook de verplichte opname van een bandenspanning monitor systeem (TPMS) bepleit. Het Europese parlement wil verder tevens een periodiek technische inspectie invoeren voor alle motorvoertuigen en hun elektronische veiligheidssystemen. Dat wordt dus toch een APK voor motoren.

Laten we toch maar op een voorspoedig 2012 hopen

Foto: ANP

Overig nieuws

Motoplus als app?

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op het icoontje onderaan en klik daarna op Zet in beginscherm.

Om deze webapp op je telefoon te installeren, klik dan op de drie bolletjes rechtsbovenin

en klik daarna op Toevoegen aan startscherm.