Nieuws

Europa regelt:

Pekelfietsen bestaan alleen in dromenland. De KNMV, onze eigen Koninklijke Motorijders Vereniging adviseert terecht om de motor bij koude nattigheid en gladheid gewoon thuis te laten staan. En nu, net voor de kortste dag zie je geen motor op de weg. Terecht. Wij motorrijders zijn best verstandig en we zijn zuinig op onze motoren.

En in Europa? In Brussel? Daar zijn ze bezig over het verplicht stellen van winterbanden voor motorfietsen.

Het Europees Parlement heeft een rapport uitgebracht met een aantal aanbevelingen om de verkeersveiligheid te verbeteren, met daarin onder meer een verplichting voor winterbanden op alle voertuigen. Dit meldt bandenportaal.nl.

In het rapport wordt een gelijke behandeling bepleit van alle Europese lidstaten. Hiervoor zijn maatregelen voor de verkeersveiligheid opgenomen op het gebied van onder meer opvoeding (chauffeurstrainingen), voorlichting (over banden en onderhoud) en gezondheid (oogtests).

Naast winterbanden wordt in het rapport ook de verplichte opname van een bandenspanning monitor systeem (TPMS) bepleit. Het Europese parlement wil verder tevens een periodiek technische inspectie invoeren voor alle motorvoertuigen en hun elektronische veiligheidssystemen. Dat wordt dus toch een APK voor motoren.

Laten we toch maar op een voorspoedig 2012 hopen

Foto: ANP

Direct meer lezen? Neem een jaarabonnement
  • Direct toegang tot het digitale archief met meer dan 350 magazines.
  • 24 uitgaven per jaar
  • Elke twee weken thuis in de bus
Direct toegang aanvragen
Een jaar MotoPlus voor slechts 55,-

Gerelateerd nieuws

Mobiel onderdak voor motorrijders

Mobiel onderdak voor motorrijders

15 juli, 2024

Vakantie nog op de rol? En kamperen? Dan is de Elixer 2 van MSR is een tent waarbij het helemaal snor zit met de ...

Overig nieuws